MÓN EDUCATIU
Oferta educativa que apropa l’Economia social i solidària, el model cooperatiu i els seus valors a l’alumnat de Cicles Formatius de grau mig i grau superior, a les universitats, així com al personal docent d’aquests.
Totes les activitats estan subvencionades i per tant són gratuïtes.
Oferta formativa
Taller introductori a l’ESS i el Cooperativisme
A través d’un taller presencial a l’aula es fa una pinzellada a l’Economia Social i Solidària, s’expliquen els valors i els principis del cooperativisme, i a través de dinàmiques s’apropa a l’alumnat al model viable alternatiu tot posant exemples reals del territori.
Visites a cooperatives del territori
Proposta vivencial de visitar cooperatives de la comarca explicades en primera persona per les sòcies de la cooperativa. Podeu escollir la tipologia de la cooperativa segons els interessos dels estudis cursats.
VILAESSCOOP · Scape Room Virtual
Nova eina virtual i didàctica que us permetrà apropar l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme a l’alumnat, d’una manera col·laborativa, divertida, dinàmica i amena. El joc es dissenya pensant en oferir-vos una alternativa a les sessions presencials, és un recurs que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pels joves en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica.
Assignatura a l’ETSAV: Organització cooperativa i món professional
Comença dijous 21 de setembre fins 21 de desembre, de 15:30h a 19.30h
Objectius:
- Promoure l’Economia Social i Solidària (ESS) en el sector de l’arquitectura des de l’àmbit universitari en els seus últims cursos per professionalitzar el sector cap a noves economies.
- Introduir l’Economia Social i Solidària a l’arquitectura des de la formació amb l’objectiu de transformar la societat (reconnectar l’arquitectura amb la societat).
- Crear aliances i xarxa en el marc de l’ESS entre els diferents professionals (presents i futurs) del sector de l’arquitectura en les seves diferents vessants (projecte arquitectònic, urbanisme, construcció, estructures, comunicació, etc.).
- Dotar a les participants dels coneixements teòrics i pràctics necessaris per impulsar, constituir i consolidar iniciatives de l’ESS que siguin viables econòmicament i temporalment, tot promovent la seva interconnexió.
- Facilitar l’impuls i la creació de noves cooperatives d’arquitectura.
- Afavorir noves formes de desenvolupament socioeconòmic a escala local.